Siirin B-pentueen tiineys- ja pentupäivis


Maaliskuu|Huhtikuu|Toukokuu|Kesäkuu|Heinäkuu|Elokuu

Toukokuu

02.05.2008
Vähän alkaa Siirillä näkyä taas tuo hormonitoiminta, pientä sähähtelyä ilmassa. Saa nähdä, joudunko tässä vielä miettimään kissojen sijoitukset uusiksi. Siiri on siirtynyt lähes kokonaan raksulinjalle tai ainakaan en ole pahemmin nähnyt sitä syömässä märkäruokaa. Painoa on tullut, mutta vähemmän kuin viime vuonna. Tosin tuo vaaka tuntuu näyttävän ihan mitä sattuu, joten en kyllä liiemmälti luota siihen...

06.05.2008
Siiri on ollut vähän väsynyt ja syönyt huonosti. Käytiin siksi klinikalla ultrassa katsomassa, ettei ole ipanoilla mitään hätää. Ja mikäs niillä oli ollessa: kaksi villiäistä mönki menemään, yhdellä oli hikka (on muuten aika hassun näköistä ultrassa :) ) ja yksi reppana oli pää alaspäin. Neljä pitäisi olla siis tulossa, pienellä varauksella ehkä viides (Sii ei ollut hirveän yhteistyöhaluinen ultran suhteen). Painoa klinikan vaa'an mukaan kattuksella 3.9kg, saisi kyllä olla enemmänkin. Täytyy tarkkailla vähän noita sen syömisiä ja ottaa syöttöhetket käyttöön, jos homma ei etene.

11.05.2008
Siirillä alkaa massu pyöristyä ja pennut tuntuvat jo selvästi palluroina sen kyljissä. Se ei enää kauheasti viitsi leikkiä Arhan kanssa, höyhenhäkkyrää se "pyydystää" istumalla pakoillaan ja huitomalla sitä käpälillään. Tellervon tekemä "säkkituoli" on sen suosikkipaikka, varmaan se on hyvä kun sitä voi vähän muokata mieleisekseen. Nukkuma-asennoissa on myös tapahtunut muutos; Siiri on mieluummin mahallaan tällä hetkellä, kun yleensähän se nukkuu kerällä.
Sivun alkuun

14.05.2008
Huh. Siiri on taas siirtynyt kemialliseen sodankäyntiin, sen jätöksien hajulla karkoittaisi vaikka armeijan. Jostain syystä sillä on maha sekaisin, eikä tänään annettava matolääke taatusti ainakaan paranna asiaa. Täytyy heittää se taas hetkeksi kokonaan liharuokinnalle, niin massu varmaan rauhoittuu. Kävin lunttaamassa viime vuoden pentupäiviksestä, kuinka madotuksessa silloin kävi ja keittiön mattohan meni tosiaan pesuun, kun Siirille tuli huono olo.

15.05.2008
Päästin Siirin tyttöjen huoneesta toiselle puolelle vähän jaloittelemaan ja tutkailemaan. Kolli on ihan huumassa ja kulkee Siirin perässä kuono kiinni sen persuuksissa, muttei yritä mitään. Jos yrittäisi, niin saisi taatusti lättyynsä saman tien, ei olisi eka kerta. Siirillä ei aina ole sen kanssa mikään maailman pisin pinna... Ihme kyllä Sii mahtuu vieläkin sen pallomahansa kanssa sohvan alle. Viime vuonnahan se silppusi olohuoneen maton nojatuolin alta rakentaessaan sinne synnytyspesää. Tarvii varmaan ensi viikolla pystytellä häkkiä sille.

19.05.2008
Näyttelyviikonloppu meni taas ihan kohtuullisesti. Arha valmistui lauantaina championiksi ja oli sunnuntaina VP. Kehuja se sai turkistaan kumpanakin päivänä; hauskaa asiassa on se, etten ollut tehnyt sille yhtään mitään RUROKin jälkeen, en edes kammannut läpi. Ongelmakohta sillä on sama kuin Meilillä eli silmät. Periaatteessa ihan hyvänmalliset ja sijainti on hyvä, mutta kun se onneton pitää niitä niin pyöreinä. Toinen ongelmakohta on sen käytös: se sähisee ja murisee. Joko se pelkää tai teinittää tai hormonit vetävät näyttelyissä piikkejä hajujen ja äänien takia. Lopputulos on kuitenkin syystä riippumatta huono ainakin minun kannaltani (naarmuja naamassa).
Sivun alkuun

20.05.2008
Ei auta mikään, pakko mennä ostamaan uudet paristot tuohon vaakaan. Se väitti tänä aamuna Siirin painavan 4.6kg, mikä tarkoittaisi +700g kahdessa viikossa ja olisi enemmän kuin mitä se painoi viime vuonna ihan viimeisillään. En siis usko tuohon lukemaan, ei voi painaa niin paljon. Tässä on kuitenkin vielä kolmisen viikkoa aikaa jäljellä, jolloin päädyttäisiin reilusti yli viiden kilon ja siihen en kyllä jaksa uskoa.

22.05.2008
Herranen aika, mitkä tissit! Noilla utareilla voitettaisiin maatalousnäyttelyssä koska vaan ja mitä vaan. Ja pallomaha sen kuin kasvaa. Joko niitten määrä on enemmän kuin mitä ultra näytti tai sitten sieltä syntyy ilveksiä. En ole edelleenkään saanut itsestäni irti sen vertaa, että olisin ostanut vaakaan uudet paristot. Täytyy kai koittaa viitsiä tänään tai huomenna tai joskus...

Varasin Arhalle rokotusajan huomiseksi. Fel-O-Vaxit on kuulemma loppu suunnilleen koko maasta, Purevaxia on täällä vielä jäljellä. Sekin on joissain paikoissa loppu. Kolmonen ja rabies; passi tulee kaupan päälle, kiitos sen Meilin näyttelysotkun Latviassa.

24.05.2008
Sillä lailla - rokotusreaktio näemmä kulkee suvussa. Arha on eilisten rokotusten jäljiltä raapinut niskansa karvattomaksi, iho on onneksi vielä ehjä. Taiteilin sille vanhoista sukkiksista puolisukkapuvun niskan kohdalle. Se vaan ei tajua lainkaan arvostaa minun ponnistelujani sen hyvinvoinnin eteen ja koittaa venkuroida irti siitä kaikin mahdollisin keinoin. Siinähän koittaa kaikessa rauhassa, samanlainen pysyi Siirinkin päällä niin pysyy muuten Arhankin päällä. Mulla ei varmaan ole enää yksiäkään kokonaisia paksumpia sukkisia kaapissa, kaikki on silputtu kissojen päälle. Täytynee käydä ensi syksynä ostoksilla, noilla lahkeenpätkillä toivottavasti pärjätään sinne asti.
Sivun alkuun

28.05.2008
Siiri Pallomaha treenaa pentujen hoitamista Arhalla. Täytyy vaan vahtia, ettei Arha ala taas lupsuttaa Siiriä, sillä kun on ollut sellainen paha tapa. Arhalla on uusittu versio sukkapuvusta, vähän järeämpi tällä kertaa. Varmistuksena valjaat, koska se repi edellisen irti ja raapi niskaansa useamman neliösentin kaljun läntin. Onneksi ei ole näyttelyitä ennen kuin elokuussa, niin ehtii ehkä karvat kasvaa takaisin.

Aika jännää on myös se, että Siiri on lähes täydessä turkissa, vaikka on kohta viimeisillään (56 pv tänään). Se kasvattaa jo uutta kauluria sen kollin syömän tilalle ja pussihousut ja häntä on ihan entisellään. Eikä siltä minusta ole missään vaiheessa edes kunnolla vaihtunut karva tänä keväänä; samalla lailla siitä lähtee aina karvaa. Myös kolli on kauluria lukuunottamatta hienossa karvassa. Mikähän näitä nyt oikein riivaa? Varmaan tiputtavat kaikki karvansa elokuuhun mennessä, joten voinkin sitten esitellä tuomareille uuden kissarodun, norjalaisen sfinksin...
Sivun alkuun

line

mari@karvanaaman.fi