Siirin B-pentueen tiineys- ja pentupäivis


Maaliskuu|Huhtikuu|Toukokuu|Kesäkuu|Heinäkuu|Elokuu

Elokuu

02.08.2008
Ei ole todellista. Ei voi olla TAAS. Niillä on laatikosta päätellen jälleen kerran mahat löysällä. Voi !"=("#"!! No, ei mahda mitään, tänään niitä ei ainakaan ehdi viedä mihinkään kun on näyttelypäivä pitkästä aikaa.

Arha ärisi ja murisi jälleen kerran, mutta sai serttinsä. Tuomari oli jokseenkin nirso ja harvasanainen eikä hänelle tuntunut kelpaavan yhtään mikään. Ei edes valinnut paneeliin naarasta, koska kaikki naaraat olivat hänestä niin huonoja. Kolli sai KM:nsä ja hävisi TP valinnoissa turkin ja hännän lyhyyden takia. Turkki kasvaa, mutta mistähän sille saisi häntään lisää pituutta...

03.08.2008
Jepjep, paskashow jatkuu taas. Siiri ripuloi iloisesti laatikon reunan yli, onneksi on parvekemattoa alla hiekan kulkeutumisen estämiseksi, niin parketti säästyi. Meni nyt sitten koko laumalle Inupektit ja LactoSevenit, katsotaan kuinka käy. Siirille en ainakaan syötä enää yhtäkään antibioottikuuria, koska ne eivät selvästikään tehoa kuin tilapäisesti. Tämä on kyllä niin syvältä ja poikittain kuin olla ja voi...

08.08.2008
Omatoimireissu Tallinnan näyttelyyn. Kyllä voikin painaa pari kissaa ja kassi! Laskeskelin joutessani, että kärryn paino kaikkineen oli varmaan lähempänä 40 kiloa. Länsisataman pitkäaikaisparkin taksi ei suostunut ottamaan kissoja kyytiin (nilkki!!!), joten raahasin sitten kissakärryä ensin 700 metriä terminaaliin ja sitten sieltä vielä vajaat 400 metriä laivaan. Miksei sitä laivaa voi "parkkeerata" siihen terminaalin viereen? Ja sama tietysti Tallinnan päässä, Tallinkin terminaaliin on laivalta ihan kiitettävästi matkaa. Kaiken huipensi se, että koska Suomessa oli ihan sikakylmä, minulla oli tietysti vaatteet sen mukaan (poolo, nahkatakki jne), mutta Tallinnassapa olikin +20 ja aurinkoista. Enpä sitten enää viitsinyt lähteä roudaamaan katteja lähihotellille kävellen, vaan nappasin taksin.
Sivun alkuun

09.08.2008
Jännitystä heti aamusta; miten toimivat Suomesta tehdyt taksivaraukset? Tallinkilla on nykyään oma taksipalvelu, jossa pitäisi olla koulutetut, kielitaitoiset kuskit ja uudet autot (Audi, MB). Tallink Takso oli ihan ajassa hotellin edessä, tosin kuski ei puhunut mitään muuta kuin eestiä. "Tallink terminal?" Juuei, lue vaan siitä ruudustasi, että Kristiine Spordihall, kiitos. Karttakirjan selausta... Onneksi olin tajunnut ottaa Googlesta kartan mukaan ja lykkäsin sen kuskille käteen. "Aaa, Mustamäe tee!" Perille päästiin ja ihan kohtuuhintaan, 123 kroonia.

Lainakolli sai jonkun pöpön tai stressin tai ihan mitä vaan, mutta lopputuloksena oli ripuloitu persaus, paskaiset tassut ja huikea haju. Onneksi oli pikashampoo, fööni ja kampavalikoima mukana, niin sain sen jotenkuten fiksattua. Tuomari vaan päättikin ottaa ensin neloskategorian kissat arvosteluun, joten kolli pääsi pöydälle vasta n. 14.30. Kun laitoin sen arvostelun jälkeen takaisin kuljetuslootaansa, kuului prööt ja heihei VP valinnat... Kolli sai kuitenkin serttinsä, kuten myös Arha, joka valmistui IC:ksi. Tallinnan reissu olikin sen viimeinen näyttely ehkä ikinä, sillä ei pää kestä näyttelyttämistä. Voi olla, että käy sitten kastraattina, mutta leikkaamattomana sitä tuskin enää näyttelyissä nähdään.

Kotimatka oli jokseenkin aromikas, kiitos haisuhousukollin. Lisähupia matkaan tuli Tallink Starin toimimattomista hisseistä, mikä johti siihen, että elukat, kassit ja kärry piti roudata portaita pitkin kolme kantta alas. Kemiallisesta sodankäynnistä oli tosin se hyöty, että oli reilusti tilaa vetää kissakärryt maihin. Kotosalla Kostaja-Kolli oli järkännyt yllärin kissanhoitajalle, joka varomattomasti meni istumaan nojatuoliin katsomatta ensin, mihin istui. Kostaja-Kolli oli järkännyt myös pari muuta ylläriä, mutta niistä selvittiin pienellä siivoamisella.

11.08.2008
Riiviökissat ovat aivan uskomattomia tuholaisia. Kaikki pureksitaan, mikä vaan hampaitten eteen osuu tai vähintäänkin kokeillaan käpälällä, mitä siitä saisi irti. Paperisilpusta päätellen olohuoneen tapetit ovat entiset jostain näkymättömästä paikasta (luultavasti sohvan tai kirjahyllyn takaa) ja "kaikenkestävä" dinosauruskasvi ei nähtävästi ole kissankestävä tai ainakaan pikkukissankestävä. Naudanliha ei edelleenkään ole suosikkiruokaa, mutta sikanautajauhelihalla saa näemmä huijattua sen verran, että sitäkin menee alas.

14.08.2008
Nyt se sitten alkaa, keskustelu siitä, mikä on mamman ruokaa ja mikä on kissan ruokaa. Keskustelua luultavasti laajennetaan siihen, mihin saa mennä ja mihin ei, saako tapetteja raadella vai ei ja saako mamma lukea lehden aamulla vai ei. Neuvotteluja on käyty myös kiiltävän paperin käsittelystä sekä dinosauruskasvin kohtalosta, josta tosin puolet on jo menetetty. Keittiön traakkipuusta puolet on nyt kasvien taivaassa ja käsittelystä päätellen kohta se toinenkin puoli on siellä...

21.08.2008
Rokotus- ja sirutuspäivä. Fel-O-Vaxia näemmä saa taas ja sitä meni nyt sitten ipanoille. Hyvin ne käyttäytyivät, mitä nyt Brima tuumasi, että sirutus on syvältä ja meinasi napata eläinlääkäriä käteen. Aika rauhallinen loppupäivä, tämä rokote väsyttää pentuja selvästi enemmän kuin Nobivac ja vie ilmeisesti myös ruokahalun. Edes possunsuikku ei oikein uponnut.

Massut ovat pysyneet nyt hyvässä kunnossa; osin ruokavalion takia, mutta luultavasti suurempi merkitys on sillä, etteivät ne enää pääse imemään Siiriä, josta massubasillit ovat varmaan olleet lähtöisin. Siirinkin maha on tasoittunut nyt, kun pennut eivät enää ime. Eviraltakin tuli vastaus, josta ei tosin ollut mitään hyötyä, koska testattu purkki ei ollut samasta erästä kuin epäilty purkki. Turha testi siis. Ruokaa kyllä menee ihan kiitettävästi, parhaimmillaan menee kilon verran lihaa päivässä ja raksubaarihan on auki 24/7.

23.08.2008
Pennut kävivät tänään yksitellen pihalla ja koitin napsia niistä kuvia. Boriksen mielestä nurmikko on kaamea alusta, johon ei missään tapauksessa voi laittaa pieniä käpäliä. Babar ja Bernilla puolestaan olisivat mielellään tutkineet vähän isommankin alueen, täytynee käydä valjastelemassa niitten kanssa tässä joku päivä ennen niitten lähtöä. Muitten kanssa sillä ei olekaan niin kiire, kun uusia koteja ei ole vielä löytynyt.
Sivun alkuun

line

mari@karvanaaman.fi