Fridan G-pentueen pentupäivis


Joulukuu| Tammikuu| Helmikuu

Tammikuu

01.01.2012
Karvanaamat toivottavat kaikille oikein riemukasta uutta vuotta! Pentuja ei pahemmin raketit kiinnosta, isot kissat istuvat ikkunalaudalla ihmettelemässä valoja ja ääniä. Paitsi Nomppa, joka vetää zetaa ruokapöydällä ja Muru, jonka mielestä raketit ovat sieltä minne ei aurinko paista eikä kuu kumota.

Toisen madotuksen viimeinen osa menee sekin helpommin alas kuin ruoka, maitobaari toimii edelleen liian hyvin. Kaksi pennuista on sentään ihan itse käynyt maistelemassa ruokaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jauheliha (nauta-sika, nauta tai kana) sotkettuna kermaviiliin tai kana sellaisenaan, ovat ainoita "syötäviä" ruokia noiden mielestä. Sydän ei kelpaa, purkkiruoat eivät kelpaa, raksut käyvät hyvin leikkimiseen.

02.01.2012
Loogista kyllä, kun kiinteää alkaa mennä toisesta päästä sisään, jotain on syytä tulla myös toisesta päästä ulos. Eka pentue, joka ei todellakaan tajua sitä, että hiekka ei ole ruokaa, vaan nämä mättäisivät sitä naamariinsa oikein urakalla. Niinpä tästä tuli nyt sitten eka pentue, jolle oli pakko ostaa "pentuhiekkaa" nyt alkuun ettei tule ongelmia. Goljat tajusi hiekkiksen idean heti, muilla homma on vielä vähän hakusessa. Onneksi Frida jeesaa vielä siinäkin hommassa.

06.01.2012
Ruokailussa ja hiekkiksen käytössä on edelleen vähän toivomisen varaa. Gabriel syö mitä eteen vaan laitetaan, Goljat vain jos on tosi nälkä. Gideonin mielestä maitobaari on paras vaihtoehto edelleen. Goljat on täysin sisäsiisti ja muut pissojen osalta - missään ei vaan näy kikkareita, mitä niille tapahtuu? Ilmeisesti Frida hoitaa sen homman edelleen?

10.01.2012
Näitten kanssa menikin jo liian hyvin... Jotain sidekalvontulehduksen tapaista näemmä liikenteessä, onneksi on silmätippoja kotona. Ja onneksi noille on helppoa laittaa niitä.

Ne ovat nyt keksineet, että maailma onkin olkkaria laajempi ja Fridahan luonnollisestikin tykkää tästä keksinnöstä ihan suunnattomasti. Se roudaa niitä edelleen takaisin olkkariin hirveän kiljunnan säestyksellä kun minikollit eivät ole ollenkaan samaa mieltä tästä asiasta.

12.01.2012
Jaahas. Ja hyvä yleisö, esittelemme kuukauden kämmin: Almalla ei olekaan rokotukset ajantasalla eli se siitä näyttelystä. Voi hel... En tajua miten tämä on mahdollista; Serbanilta tulee yleensä kirje kotiin, että rokotukset vanhenee. No, Fridalla on myös rokotusten tarvetta ja Siirillä ja Murulla menee helmikuun vaihteessa ja pennutkin pitäisi rokottaa kohta. Selvittelin lähialueen rokotushintoja seitsemälle kissalle ja hintahaitari on aika mielenkiintoinen, puhutaan oikeasti satojen eurojen eroista 50 kilometrin sisällä. Lisäksi tuli muita mielenkiintoisia lieveilmiöitä ilmi, joten nyt on sitten mietittävä mihin mennään.

Kissanpesupäivä tai oikeastaan kissantuunauspäivä. Ajoin ensin Murun uudestaan kaljuksi, Zooplussan trimmeri toimii paremmin kuin osasin odottaakaan, Murusta puhumattakaan. Olin satavarma, että se hilpaisee horisonttiin saman tien kun trimmerin käynnistää, mutta ei; neiti istuu aloillaan ja kehrää, että kiva kun ajat mut kaljuks, hyyrrrrr! Jos saisi jostain "ymmärrä kissasi kummallisia aivoituksia"-kirjan? Pikkis yllätti myös, sen sai kuivata föönillä, vaikka se normaalisti kiipeilee kirjaimellisesti seinille sen äänestä. Mikähän näitä oikein vaivaa?

15.01.2012
Näyttelypäivä Helsingissä. Meni aika odotusten mukaisesti, lukuunottamatta Pikkiksen livistystä pienelle karkureissulle. Sillä oli muutenkin vähän huono päivä ja se paitsi kusi taas koppinsa ja häkkinsä, myös linnoittautui verhojen taakse piiloon koko päiväksi. Onneksi sentään kelmeillä (=Kelmikerhon siamilaiset, kulkevat usein samalla kyydillä) meni paremmin, niin ei tullut ihan hukkareissu. Ja jos auton täyttöasteesta paluumatkalla voi päätellä näyttelyn onnistumista, niin tämä oli varmaan TOP10:ssä.

28.01.2012
Onpahan ihan helvetillinen viikko takana. Siksi pentujen kuvat ja tämän päivitys ovat jääneet; olen keskittynyt pitämään kissalapset hengissä. Tuli "perinteinen" maito-ongelma eli Fridalla alkoi kiima ja sehän muuttaa hormonitasoja. Kun hormonitaso muuttuu, se näkyy maidossa ja se taas näkyy pennuissa, jotka oksentelevat ja ripuloivat. Yksi viikonloppu meni siinä, että varsinkin Goljat oksensi kaiken minkä söi tai joi. Sillä tippui paino yli 200g ja mietin jo, että näinköhän se raukka lähtee kissojen taivaaseen. Sain hirmuisella säätämisellä Fridalle tuplasukkapuvun päälle, joten maitobaari meni laakista kiinni ja kun Primperan ja antibiootit alkoivat vihdoin tehota, pennuilla alkoi taas ruoka pysyä sisällä. Mietin tässä yhtenä iltana pentujen syömistä katsellessani, että kyllä voi ihminen tulla pienestä tyytyväiseksi ja iloiseksi; ihan vaan siitä, että pieni kissa syö itse eikä yrjöä sitä saman tien.

Huomenna olisi Ylöjärvellä esittelynäyttely edessä. Mitään en ole ehtinyt kolleille tehdä, kaikki kamat on pakkaamatta ja muutenkin menee taas niinkuin Strömsössä: juuri kun sain kissat kuosiin niin hevonen sairastui. No, ehkä tämä taas tästä pikkuhiljaa. Ensi viikolla olisi lauman rokotukset edessä.
Sivun alkuun

line

mari@karvanaaman.fi