Fridan G-pentueen pentupäivis


Joulukuu| Tammikuu| Helmikuu

Joulukuu

24.11.2011
Fridalla nyt kasassa 62 päivää ja mitä tapahtuu? Minulla hajoaa auto ja jättää minut Jyväskylään. Juuri kun edessä on Turun näyttelyviikonloppu, josta ehkä joutuu poistumaan ennenaikaisesti jos kotona alkaa tapahtua. Menee taas niin kuin Strömsössä... Onneksi Kukkumäen Teboilin korjaamolla oli ihanaa väkeä ja sain sieltä lainaksi harvinaisuuden: Seat Incan. Vaaleansinisen ja Kukkumäen TB:n tarroilla varustetun. Se on aika liikuttava vehje; mihinkään se ei kykene, mutta yrittää kovasti ja tekee kaikkensa. Ja ainakin se liikkuu eteenpäin.

25.11.2011
63 päivää eikä täällä kyllä tapahdu mitään vielä pariin päivään. Veikkaisin vahvasti tiistaita, mutta katsotaan nyt. Kukkumäestä ilmoitettiin, että no can do, auto on hinattava merkkikorjaamolle. Ei hyvä.

26.11.2011
Bege hävisi serttinsä ihan kuten ounastelinkin, Pikkis sentään sai omansa. Naapuri kävi vilkuilemassa, mitä Fii tekee - no sehän menee sohvan alle kun sitä ärsyttää moinen kyttäys.

27.11.2011
Kolleille sertit Turusta ja siinä se. Fridalla ei ole aikomustakaan synnyttää pentujaan. Todennäköisesti se tekee ne huonoimmalla mahdollisella hetkellä eli huomenna tai tiistaina, kun minun pitäisi ajaa Jyväskylään palauttamaan tuo kulkuväline. Ja hyvällä säkällä hakemaan oma tilalle.

Frida on ihan raivopää, se hyökkäsi Siirin kimppuun ilman mitään syytä. Pitänee erottaa ne toistaiseksi ja laittaa Feliway seinään, jos se vaikka vähän rauhoittaisi tilannetta.

28.11.2011
Ouh. Tiedoksi, että pumppusuutin on kallis kapine. Niitä on siellä kuulemma yksi jokaista sylinteriä kohti ja vailla mitään logiikkaa koko kone pysähtyy, jos yksikin niistä hajoaa. Vanha "kiisseli" olisi kulkenut kolmellakin pytyllä, mutta uusi hieno sähkövehje ei. Sillä lailla... Ei nyt olisi kiinnostusta tonnin autohuoltoon, mutta minkäs teet. Fridalla tuntuu olevan kovasti asiaa, se miukuu ja selittää koko ajan. Hännän alla ei näy mitään, vaikka 66 päivää on jo kasassa.

29.11.2011
Heräsin 4:48 siihen, että kuuluu "miu" ja alitajunta kertoi, että tuo ei muuten ollut aikuisen kissan ääni. 45 minuutissa kolme pentua ulos ja sikäli kun minä ymmärrän, ne ovat kaikki kolleja ja kaksi niistä on kuviollisia ambereita. Kolmas on tosi tumma, ehkä ruskeatabby. Fiksu kissa sinänsä, tajusi mennä "pentukoriin" synnyttämään ihan itse. Tarjolla oli häkki ja kori, häkkiin olisin sen halunnut, mutta se valitsi itse korin. No, ne voi siirtää häkkiin myöhemmin. Ihan kohtuullisen kokoisia penskoja, pieninkin 122g.

Autokin toimii taas, loppuaamupäivä meni sitä hakiessa. Keski-Suomessa on ihan talvi, tosi valoisaa kun on lunta. Kelpaisi se muutama sentti tännekin, minulla hajoaa pää tähän pimeyteen.

30.11.2011
Hyvin näyttää maitobaari toimivan, pennut ottavat parinkymmenen gramman nousua normaalin noin kymmenen sijaan. Muutenkin varsin hiljaista ja tyytyväistä väkeä, ei paljon ylimääräisiä piippauksia kuulu. Fridakin tuntuu olevan ihan tyytyväinen häkkiin, siirsin ipanat sinne.

Alma on ilmeisesti saanut Fridalta turpaansa, sillä on toinen silmä turvoksissa ja se vuotaa ja aristaa. Fucithalmic on tietenkin loppu, täytyy laittaa kauluri sille yöksi ettei se hiero sitä pahemmaksi. Siirillä ja Fridalla ei edelleenkään ole mitään asiaa samaan tilaan, Frida ei kerta kaikkiaan siedä sitä silmissään. Tämä tarkoittanee sitä, että pitää ruveta remonttihommiin...

02.12.2011
Pennuilla on hienot täplikkäät pallomahat, mitä ne esittelevät kovin mielellään. Ne köllivät kaikessa rauhassa selällään ja tykkäävät jos massua rapsuttaa varovasti. Ne ovat muutenkin aika jässiköitä, on tainnut tulla rakenne isän puolelta. Toivottavasti päähän saatiin kuitenkin vaikutteita Fridalta, en pistäisi pahakseni vähän pitempää nokkaa kuin Pikkiksellä.

04.12.2011
Näistä tulee jättiläisiä. Ne eivät ole edes viikon vanhoja ja pieninkin niistä on jo 222g. Silmäkulmat alkavat jo raottua hiukan, parissa kolmessa päivässä niillä on varmaan jo kaikilla silmät auki.

07.12.2011
Maailma on kovin ihmeellinen paikka kun sen näkee omilla silmillään. Kaikilla pennuilla on nyt silmät auki ja herkästi kuuluu häkistä sssähhh, kun niitä menee katsomaan. Painonnousu varmaan tasaantuu nyt hiukan; isoinhan noista on jo sen 300g. Almaa kiinnostaa kovasti ja Frida jopa antaa sen nuuskia pentuja. Siirillä ei edelleenkään ole mitään asiaa edes samaan huoneeseen niitten kanssa.

Alma olisi serttiä vaille champion. Se on aikamoinen pötkylä, mutta olisihan tässä vielä kuukausi aikaa tehdä asialle jotain... Jos sen siis ilmottaisi SUROKiin kollien seuraksi.
Sivun alkuun

08.12.2011
Gideonin värin arvonta jatkuu. Tätä menoa teetän siitä vielä geenitestit... Veikkauksia on nyt ruskeatiikeristä kuviottomaan amberiin ja kaikki ovat teoriassa täysin mahdollisia. Kuvioton amber olisi kiva, sitä oikestaan hinkusinkin tästä pentueesta. Ongelma on vaan siinä, että kuviottomalla amberilla on syntyessään kuvio ja se häviää vasta kuukausien päästä eikä silloinkaan kokonaan vaan esim. tassuihin jää raidat. Vertailin catza.netistä ruskeatabbyjä ja -tiikereitä tuohon ja tuolla on kyllä siihen väriin ihan vääränvärinen nenä ja leuka.

11.12.2011
Vantaan näyttelyviikonloppu takana. Lauantaina oletetut tulokset, mutta sunnuntaina meni juuri toisinpäin kuin kuvittelin. Pikkis kusi koppinsa ja häkkinsä kumpanakin päivänä oikein sujuvasti, pitänee käydä ostamassa vahakangasta ja teettää sille kollinkestävät verhot.

Pieneläimillä alkaa olla liikettä havaittavissa pikkuhiljaa. Ovathan ne koko ajan liikkuneet paremmin kuin aikaisemmat pennut, mutta nyt alkaa jo näyttää kävelyltä.

14.12.2011
Kolmas viikko alkoi ja 400g saavutettu. Ei ihan pienimmästä päästä nämä lapset. Gideon oli jo eilen hilkulla tulla häkistä ulos eikä Frida ihastunut siihen hommaan lainkaan. Saapa nähdä tekeekö se saman kuin Alma ja raahaa ne aina vain takaisin häkkiin. Leikkelin ipanoilta kynnetkin ekaa kertaa pienen miukunan säestyksellä...

21.12.2011
Ei meinaa vuorokaudessa tunnit enää riittää, joten mm. päiviksen kirjoittelu on vähän jäänyt. Pennuilla alkaa olla jalat alla ja ne kuikuilevat häkin oviaukolla sen näköisinä, että kohta mennään. Frida seuraa tilannetta huolestuneena ja maukaisee heti, jos joku on vähänkään väärässä paikassa. Ipanat tykkäävät kelliä selällään ja tarjota täplämassujaan rapsutettavaksi. Gabriel on varsinainen sylikissa, heti kun häkille menee, niin se jo kohta istua killittää ja piippaa, että josko syliin, kiitos? Goljatin "luppakorvista" riittää edelleen hupia, varsinkin kun niitten kärjet lurpattavat hauskasti. Ehkä näistä vielä kasvaa kunnon kissoja... Kohta saa varmaan alkaa tarjoilla oikeaa ruokaa ja katsoa ovatko ne yhtä siistejä kuin Alman pennut aikoinaan.

22.12.2011
Goljat päätti juhlistaa joulua jo etukäteen ja hyppäsi häkistä ulos, sillä ihanalla seurauksella, että Fii raahasi sen välittömästi takaisin. Mutta keksittyään kerran, miten häkistä pääsee, pentua ei enää pidellyt mikään ja kohta koko lauma mönki matolla Fridan suureksi riemuksi. Tarkoittanee sitä, että on opeteltava taas kävelemään tarkemmin varsinkin yöllä, ettei tule lituskaisia pentuja.

24.12.2011
Hyvää joulua kaikille! Ajattelin kokeilla joulun kunniaksi, josko ruoka kiinnostaisi ja tein kermaviilistä ja Walthamin Sensiblestä mössön. Gabriel oli ainoa, jota kiinnosti ja se söikin varsin siivosti. Muut kaksi eivät tajunneet sapuskasta yhtikäs mitään.

27.12.2011
Ruokintayritykset jatkuvat; silppusin purkillisen Applawsin kanaa ihan mössöksi ja maustoin vähän Multicatilla. Gabriel tuumasi, että tässäpä Saalis ja murisi minulle ja muille, jotka lautasta lähestyivät. Muut pennut eivät edelleenkään tajua, että sitä voisi syödä. Onneksi Frida ja Alma tekevät selvää kaikesta mikä yli jää.
Sivun alkuun

line

mari@karvanaaman.fi