Iineksen L-pentueen tiineys- ja pentupäivis


Tammikuu| Helmikuu| Maaliskuu|Huhtikuu

Tammikuu

09.01.2017
Nyt olisi 63 päivää kasassa eli kohta niitä pikkumiisuja pitäisi tulla. Minun tuurillani sieltä tulee tietysti 5 ruskeatabbypoikaa, kun haluaisin ambertytön.

13.01.2017
Edes 13. perjantai ei nyt näytä saavan mitään aikaiseksi. Iines veti muistaakseni 67 vai 68 päivää viimeksikin eli nyt olisi niin kuin aika, mutta mitään ei tapahdu. Vähän se pyörii ja maha aaltoilee, mutta ei ole lainkaan auki, ei tee pesää eikä muutenkaan näytä siltä, että meinaisi tehdä yhtään mitään. Viikonloppu edessä, toivottavasti kaikki menee hyvin eikä tarvitse lähteä päivystykseen.

16.01.2017
Eläinlääkäriin ultraan, nyt on liikaa päiviä tulossa. Ainakin kaksi sydäntä näkyy ja maito näkyy myös, joten lääkäri tuumi, että odotellaan vielä pari päivää jos se vaikka alkaisi itsekseen synnyttää.

18.01.2017
Eipä sitten alkanut. Leikkaamalla kolme pentua ulos - musta, ruskeatabby ja ambertabby <3 - eikä se näitä olisi kyllä itsekseen synnyttänyt mitenkään päin. Pienin 132g ja isoin 150g, pienimmästä se olisi vielä ehkä jotenkin selvinnyt, mutta tuosta isosta tuskin. Koko sakki on pihalla kuin lintulaudat ja tadaa, Iinekseltä ei sitten tulekaan maitoa. Sai oksitosiinin, kipulääkkeen ja antibiootit lääkärissä ja nyt sitten toivotaan, että homma alkaa pelata.

19.01.2017
Ei hyvä. Isoin pentu tipautti painoaan yöllä 20g ja muut vähän vähemmän, emolle lisää oksitosiinia ja Primperania lisäksi. Lisämaitoa menee nyt sitten, joskaan nämä eivät tavalliseen tapaan tajua tuttipullosta tuon taivaallista eli piti viritellä ruiskusta ja RC:n tutista systeemi. Musta juo ihan ok, samoin ruskea, mutta amber tappaisi itsensä mielellään nälkään ja huutaa kuin hyeena. Sain sentään sillekin menemään maitoa, mutta hankala ipana.

20.01.2017
Pennuille nesteytystä, tämä on sitten aina yhtä kivaa hommaa, not. Emolle lisää Primperania. Nyt se onneton on vielä heittäytynyt vähän syömättömäksi, alkaa pää hajota kun koitat keksiä miten kaikki pidetään hengissä ja hyvässä kunnossa.

22.01.2017
Vihdoinkin. Nyt näyttää siltä, että maidontuotanto on vihdoin alkanut ja sitä tulee riittävästi. Ilman lisämaitoja - koska se ei kelvannut aamulla kenellekään - painot nousivat 8-14g/vrk. Kyllä se tästä, kai. Jos vaikka saisi ensi yönä nukuttua pitempään kuin 4h, viimeiseen kahteen viikkoon ei ole paljon kunnollisia yöunia näkynyt...

24.01.2017
Mustalta alkaa näemmä pikkuhiljaa silmät aueta, samoin amberilla alkaa silmäkulmat raottua. Ruskea pitää vielä tiukasti silmänsä kiinni. Musta on ihanan leppoisa, sitä saa vääntää ja kääntää eikä se sano mitään. Ruskea on vähän puheliaampi, mutta tosi kiltti sekin ja sitten on amber, joka on varsinainen diiva. Mikään ei käy ja kaikesta pitää huutaa pää sinisenä. Huvittavaa sinänsä, mutta kolleissa on ihan sama homma. Mustalle Begelle käy kaikki eikä se puhu paljon mitään, mitä nyt joskus sanoo marrarraauuu. Ruskea Orion pitää vähän enemmän meteliä ja amber-Pikkiksestä ei sitten tarvinnekaan sanoa yhtään mitään. Mutta sepä onkin näitten kakrujen isoisä.

25.01.2017
Awww, ne näkee unia ja pikkukäpälät ja korvat heiluu. Voiko olla mitään suloisempaa?

28.01.2017
Nyt aletaan olla normaalissa päivärytmissä taas. Pennut saavat emolta tarpeeksi ruokaa ja hoivaa, joten minulle jää vain emon hyvinvoinnista huolehtiminen. Yllättävän lunkisti koko homma sujuu myös siinä mielessä, että joskus pentujen tulo aiheuttaa vähän kähinöitä isompien kissojen kesken, mutta nyt ei ole mitään hässäkkää. Leonardasta sai taas hyvän muistutuksen siitä, ettei mustien kissojen kuvaaminen ole yhtään sen helpompaa kuin ennenkään.

31.01.2017
Huuiiiii, huljia ja vaalallisia PetoEläimiä, jotka sähisevät minulle. Kynnet kyllä on kohta pakko leikata, alkaa olla aikamoiset koukut ja nyt kun ne alkavat kohta liikkua enemmän, niin ne ovat niitten kanssa joka paikassa kiinni. Ovelaa kun kysyntä vaihtelee näin rajusti; edellisten pentujen kanssa ei kuulunut mitään ekaan 8 viikkoon, nyt kaikista on jo osoitettu kiinnostusta.
Sivun alkuun

line

mari@karvanaaman.fi