Iineksen J-pentueen pentupäivis


Marraskuu| Joulukuu| Tammikuu| Helmikuu

Marraskuu

18.11.2014
Iineksellä nyt kasassa 63 päivää eikä elettäkään, että mitään tapahtuisi. Siirihän on tehnyt perinteisesti 66-68pv, että ehkäpä loppuviikosta jotain alkaa tapahtua.

21.11.2014
Tosi levoton viime yö, mutta aamulla alkoi sitten tapahtua. Yli tunnin väänsi ekaa pentua ulos ja jouduin lopulta auttamaan sen pihalle, kun se tuli takajalat edellä. Musta, ilmeisesti poika. Kahdessa tunnissa kaikki ulkona, kaksi mustaa ja kaksi ruskeatabbya. Jotenkin ei nyt tuo sukupuolien määritys oikein tunnu onnistuvan; mun mielestä mustat on molemmat poikia, mutta ruskeista en ole varma. Toinen saattaisi olla tyttö. Ehkä. Ja sitten alkaa se nimien arvonta...

22.11.2014
Ei hyvä. Iines on tosi levoton ja murisee pennuille heti jos ne vähänkin inahtaa. Normaalista "pentukoomasta" ei ole tietoakaan vaan se imettää niitä puoli-istuvassa asennossa. Maitoa tulee, mutta enemmänkin saisi tulla pentujen painosta päätellen. Toisaalta myös tuo hankala imetysasento kuluttaa niiltä energiaa. Täytyy kehitellä jotain, millä tuon saisi rauhoittumaan. Feliway on ollut seinässä jo pitkään eikä ympäristössä ole sinänsä mitään häiritsevää. Vissiin se on vaan jotenkin hämmentynyt noitten lastensa suhteen.

24.11.2014
Iines on rauhoittunut jonkin verran ja pennuilla nousee painot, mutta minun makuuni liian hitaasti. Toisaalta sitä painon nousua voi hidastaa nyt myös se, että ne aukovat jo silmiään. Nyt jo, ikää ei ole kuin kolme päivää! Normaalisti ne aukoisivat niitä joskus tuossa viikon päästä - mikä näitä oikein riivaa? Täytyy miettiä jos lähtisi lisäruokkimaan näitä, meillä tosin yksikään pentu ei ole oikein osannut arvostaa vastikkeita. Tai sitten pitää hakea Iinekselle piikki varmuuden vuoksi ja maksimoida maidontuotto sitä kautta. Ääh, ei nyt mene ihan niin kuin Strömsössä...

Byyöörrkkk!!! Jepjep - Bege vetäisi sitten oikein kunnon paloletkuyrjöt. Siivottavaa puolen metrin säteellä, ihanata. Jos naurattaa tässä vaiheessa, niin kuvittelepa mille haisee pari tuntia kissan mahassa muhinut possunsydän ja mene sitten vessaan "nauramaan" oman yökkimisesi lomassa... Jospa sitten kaivelisin parafiiniöljyt kaapista.

27.11.2014
Voihan ahteri. Nyt sitten nesteytetään yhtä pentua kolmesti vuorokaudessa. Muut kolme on nyt luojan kiitos kunnossa ja painot nousee normaalisti, emon piikityksistä oli näemmä hyötyä. Samoin uudesta haihduttimesta, Pet Remedy on ihan ihmeaine. Teoriassa niin kuin Feliway muttei sinne päinkään, tässä on valeriaanaa ja jotain ja se haisee kuin raato - aivan yhdentekevää niin kauan kun se pitää Iineksen rauhassa. Nyt se on sellainen "happy cat" kuin emon kuuluu ollakin.

Fridan kanssa käydään vähän neuvotteluja siitä, kuka syö kenenkin ruuat kun Fridan mielestä Iines saa liian hyvää sapuskaa ja omat ruuat on ihan pahoja. Frida siis menee ihan pokkana pentuhäkkiin ja vetää Iineksen eväät naamariinsa samalla kun Iines imettää lapsiaan - reilu meininki!

28.11.2014
Muistinpa taas, miksi mustien kissojen kuvaaminen on parempi jättää jonkun muun hommaksi. Hankalaa kun kamera ei meinaa millään tarkentaa kun "ei ole mitään mihin tarttua". Vuorista lukevat tietävätkin mistä tulee juttu "Musta musta on musta", se tulee näistä aina mieleen.
Sivun alkuun

line

mari@karvanaaman.fi