Fridan K-pentueen tiineys- ja pentupäivis


Elokuu| Syyskuu| Lokakuu|Marraskuu

Elokuu

12.08.2016
Ei auta mikään. 66pv olisi teoriassa täynnä, mutta kahden kuukauden arpominen sen suhteen, onko kissa tiine vai ei, ei nyt auta. Olisi varmaan pitänyt ultrauttaa aikaisemmin, mutta kun tiineyden merkit ovat olleet vähän sinne päin. Tissit on kyllä isot, mutta pentujen liikettä ei ole tuntunut eikä näkynyt koko aikana, kissa ei ole ottanut juurikaan lisää painoa, maha ei ole kasvanut (näytti viimeksi jalkapallon nielaisseelta) eli valeraskaus on enemmän kuin todennäköistä. Mutta nyt on viikonloppu tulossa ja jos se onkin oikeasti tiine, niin mökkeilyn voi unohtaa.

< myöhemmin >

Sillä lailla. Ulkomaankielisten eläinlääkäreitten kanssa tultiin siihen tulokseen, että on siellä ainakin yksi sydän, ehkä toinenkin. Ällistyttävää ja hämmentävää; jotenkin en ole henkisesti lainkaan varautunut tähän, koska kahden vuoden yrittämisen jälkeen olin jo varma, ettei meille vaan tule pentuja. Tästä voidaan vetää tietysti johtopäätöksinä seuraavaa: Frida toimii, hyvä juttu. Orion toimii vaikka onkin ihan kakara, hyvä juttu. Pikkiksellä ei taida liikkua kuin silmät päässä, huono homma - pitää selvittää kuka nykyään Suomessa tutkii kissojen hedelmällisyysongelmia kun se Mäntsälän tyyppi pisti vissiin pillit pussiin. Jos ei tutki niin sitten muualle.

13.08.2016
Olin eilen illalla jo ihan varma, että yöllä ne syntyvät, mutta kissan viikset. Yö meni torkkuessa olkkarin lattialla pentuhäkin vieressä, ihan sieltä mihin ei aurinko paista. Nyt mammakatti on tyytyväisenä ruokakipolla eikä ole ollenkaan sitä mieltä, että meinaisi tehdä mitään. Taidanpa hilpaista laituriremonttiin muutamaksi tunniksi...

< myöhemmin >

Tulin iltapäivän alkupuolella tarkistamaan, miltä miisu näyttää ja minusta tämä alkaa näyttää siltä, että nyt voisi ehkä jotain tapahtuakin. Hyvä, jos ei tarvitsisi valvoa yöllä...

14:52 ja eka pentu ulkona reilun tunnin pinnistelyn jälkeen. Näyttää pieneltä ja mustalta ja kollilta, vaaka näyttää painoksi 102g. Toisaalta noin rimpulasta emosta ei voi kyllä kovin isoja kissoja tullakaan, jännä juttu miten maha ei lainkaan kasvanut tällä kertaa ainakaan sivuille.

16:29 toinen pentu pihalla ja tässä se nyt sitten taisi ollakin. 132g eli selvästi isompi ja pojalta vaikuttaa. Mutta musta tämäkin, mitä ihmettä?! Missäs ne kaikki kuviokissat ja amberit on? Tästä yhdistelmästä olisi pitänyt tulla muutakin kuin mustaa. Tokihan musta kissa on aina hieno, mutta silti... mustaa?!!

15.08.2016
On tämä vaan helppoa hommaa kun on hyvä emo. Katsot, että sillä on kaikki hyvin ja loppu hoituu itsekseen. Ihan toista kuin viimeksi Iineksen kanssa. Pennuilla painot nousee kivasti, vähän pitää vahtia, ettei pienempi jää ihan jalkoihin.

18.08.2016
Pienet pallomassut kasvavat kovaa vauhtia, eilen illalla isompi vetäisi jo yli 200g. Pienempi on n. 40g jäljessä. Kai näille pitäisi alkaa kohta miettiä nimiäkin. Jos olisi ollut tyttö ja poika, niin ne olisivat varmaan olleet Kaunotar ja Kulkuri, nyt pitää miettiä muita vaihtoehtoja. Muinaiset viikinkikissat voisivat tietysti saada nimensä historiastaan...

21.08.2016
Jaahas, silmät alkaa aueta. IsoMusta koittaa jo sinnikkäästi jaloilleen, mutta se ei kyllä mene kuin Strömsössä. Näillä näkyy jo nyt eroa luonteessa, PikkuMusta on kiltimpi ja mukautuvaisempi, IsoMusta on vähän kovapäisempi "minä itte"-tyyppi ja sen säätämisestä päätellen Frida on vielä helisemässä sen kanssa, kunhan se saa tassut alleen.

Minä tosin olen helisemässä Fridan kanssa; järki lähtee tähän kakaroiden roudaukseen. Hirveät viritykset on tehty, ettei se vie kakrujaan sohvan alle (pelastettu ne sieltä jo pariin kertaan, en tykkää kun ne on viileällä lattialla), joten niitä kuskataan sitten toiseen pesään (ok, mutta kun se nukkuu itse sen pesän päällä ja liiskaa ipanat), telkkarin taakse ja ties mihin. Päivällä häkki on ihan ok, mutta syystä x ne pitää yöllä siirtää muualle.

25.08.2016
Muinaisnorjassa on sana "kol", joka - ylläripylläri - tarkoittaa mustaa, hiiltä. IsoMusta muistuttaa jättikäpälineen ja painoineen (363g) pientä karhunpoikasta, joten loogisesti se on musta karhu eli Kolbjorn. PikkuMustalla on hassunnäköinen "kypärä" päässään, kun sen kaula ja mahanalus on jotenkin tosi harvakarvaisia vielä ja iho paistaa läpi. Niinpä PikkuMusta on virallisesti Kolgrímr.

30.08.2016
Jaahas, ja sitten näemmä mennään. IsoMustalla alkaa olla käpälissään sen verran voimaa, että pesässä voi jo tassutella ihan melkein kissoiksi ja kiipeillä reunoille. PikkuMustakaan ei ole pahasti jäljessä. Jotenkin veikkaan, että ensi viikolla varmaan alkaa häkki käydä pieneksi.

Aaaaarrrgghh. Purinpa sitten tv-tason, koska yksi pentu oli sen alla - ja toinen siinä toisessa pesässä. Jos niitä pitää kiikuttaa, niin eikö nyt hitto vie voisi edes viedä samaan paikkaan eikä ripotella niitä pitkin kämppää?!
Sivun alkuun

line

mari@karvanaaman.fi